Besøk våre sponsorer:  Bokseklubb.no - SportGoPromotion System AS


Drømmen om en VM-tittel

Robert Paulsbyen er blant de beste kickboxerne Norge har fostret opp. Skal han avslutte karrieren med en etterlengtet VM-tittel?

Publisert 19. januar 2015 av Kenneth Bruun Følg på Twitter   Send mailNår det norske landslaget i kickboxing ble offentliggjort etter nyttår, var det en gammel ringrev som dukket opp i listen over våre fremste Kickboxere. Robert Paulsbyen skal kjempe med det norske flagget på brystet. Han har ett stort mål - VM!

Ensom ulv

33-åringen, som til daglig forsørger familien som brannmann, trener som en ensom ulv på Elverum. Uten klubb i nærheten, blir det mye pendling på den hardtslående Elverums-fighteren.

- Jeg vet hva som kreves, men uten klubb i nærheten blir det endel besøk og endel pendling fremover for å få den sparringen jeg trenger, forteller Paulsbyen til Knockout.no.

Under oppladningen til EM i fjor hadde han mange turer til Fighter Kickboxingklubb for å trene hos landslagstrener Daimi Akin. Det resulterte i en ubeseiret seiersrekke i tre internasjonale stevner før EM. Høydepunktet i 2014 var kanskje da han "lekende lett" slo regjerende Pan American Champion Adilson Facchin fra Brasil i finalen i World Cup i Italia. Før det hadde han vunnet både Irish Open og 8 Star Tournament i Oslo.

Se video av Paulsbyen vs Facchin (saken fortsetter under videoen):

EM-tap mot verdensmesteren

Etter flere NM-titler og EM-tittel tilbake i 2005, er Paulsbyen en fighter som mange frykter. Ryktet går foran han, og når man møter Robert i fullkontakt-ringen vet man at det fort kan smelle. Til å kjempe i en tung vektklasse (-91 kg), beveger han seg som en lett mellomvekter, men med ekstrem snert og styrke i både slag og spark. Få kan også matche han på teknikk.

Robert Paulsbyen
Paulsbyen vant kvartfinalen i EM 2014

EM i fjor var Paulsbyens store mål, og mange trodde det ble hans siste turnering. Han startet med å vinne en forrykende thriller av en kamp mot Andrija Lekic fra Kroatia. Dessverre for 33-åringen ventet regjerende verdensmester Eugen Waigel fra Tyskland allerede i semifinalen. Det ble ett tett oppgjør som Paulsbyen tapte til stor overraskelse for mange, inkludert han selv.

- Jeg trodde jeg hadde han, men fikk ikke betalt for trefferne mine, sa Paulsbyen den gang.

 

Avisa Østlendingen fulgte Robert tett frem mot og under EM. Se minidokumentaren her:

Han var langt nede etter EM-nederlaget, og måtte igjen hjem å telle på knappene foran en eventuell satsing mot VM i 2015. Landslagstrener Daimi Akin var ikke i tvil.

Våre abonnenter kan se alle EM-kampene her.

- Jeg er helt sikker på at han komer tilbake til VM. Han gir seg ikke så lett, sa Akin de gangen.

Og han hadde rett. Nå har Paulsbyen takket ja til fast plass på verdens nest beste landslag, og sikter seg inn mot en etterlengtet VM-tittel.

Sikter seg inn på VM

-  Det store målene for sesongen er først å fremst VM i november. Ellers har jeg ikke vurdert enkeltstevner foruten å prestere på de utfordringene som dukker opp, forteller Paulsbyen selv.

Alt er lagt tilrette for en VM-suksess fra den hardtslående fighteren fra Elverum. Hans eneste bekymring er sykdom og skader.

- Nå er det opp til meg å gjøre jobben, samt unngå sykdom å skader. Skader er det jeg er mest bekymret for om dagen. Jeg sliter med fortsatt med vonde skuldre som stoppet meg tidligere. Alt som blir gjort av treningsopplegg tilpasses rundt plagene, så vi får satse på at de holder ut året.

Sannsynligvis vil først få se Paulsbyen i aksjon i verdens største kickboxing-turnering, Irish Open i mars. Deretter går det slag i slag med internasjonale turneringer helt frem til verdensmesterskapet i Irland i slutten av november. Det blir nok hans siste opptreden i ringen. VM-gull er en av få medaljer som ikke har fått plass rundt nakken på Paulsbyen - skal han avslutte en fantastisk karriere med det edleste metallet av dem alle?  

- Jeg gir meg mest sannsynlig etter VM, avslutter Robert Paulsbyen.

Bli abonnent å se Robert Paulsbyen og de andre norske fighterne i aksjon her.

Del denne saken:
Les også: