Besøk våre sponsorer:  Bokseklubb.no - SportGoPromotion System AS


Hulkens retur til MMA-sirkuset

Sponset: Etter over et år ute grunnet skader, er han sannsynligvis tilbake i oktagonen i mars. Takket være samarbeidspartnere som Combat Corner kan Hulken leve ut drømmen som MMA-fighter på heltid.

Publisert 20. januar 2015 av Kenneth Bruun Følg på Twitter   Send mailI tillegg til være en profilert Pro MMA-fighter, driver Emil Weber Meek MMA Trondheim sammen med Thomas Formo. Med rundt 350 medlemmer er de en av Norges største gymmer for MMA i Norge.

-Jeg tenker MMA hele døgnet, og er så heldig å kunne drive med dette på fulltid, forteller Meek.

MMA har hatt en sterkt vekst i Norge de siste årene, og har fått aksept i det trauste landet her oppe i nord.

-Norge har vært litt trege med å “akseptere” MMA som en seriøs idrett, men nå begynner sporten å få et godt fotfeste her på berget, og folk innser at vi er hardtarbeidende idrettsmenn på lik linje med alle andre idretter.

Utstyrsleverandøren Combat Corner har lenge vært store i USA, og har nå etablert seg i Norge. Via nettbutikken combatcorner.no og distribusjon hos blant annet sportskjeden XXL, har Combat Corner fått et solid fotfeste i norsk MMA, takket være utøvere som Meek.

-Vi har valgt å samarbeid med våre beste utøvere med både utstyr og økonomisk støtte for å hjelpe de å drive idretten vi alle er så glad i, forteller Lars Wenås hos Combat Corner.

Hulken selv er er selektiv når han velger hvem han vil samarbeide med.

-Vi må være ærlige å si at sponsorene ikke “kaster penger” etter norske MMA-utøvere, men allikevel har jeg tatt et standpunkt om å ikke takke ja til alle henvendelser. Jeg har vært så heldig å få mye mediedekning, og da er det endel aktører som gjerne vil gi meg gratis utstyr for å få litt billig eksponering. Det er ikke like mange som er villige til å støtte oss økonomisk, forteller Meek.

I tillegg til økonomisk støtte fra Combat Corner, så får Emil også mulighet til å påvirke utviklingen av utstyret han får fra Combat Corner.

-Jeg bruker ikke utstyr som jeg ikke er komfortabel med. Combat Corner har vært ydmyke, og vi har en deal om å utvikle det beste utstyret sammen. Jeg får det jeg trenger av hansker, klær og lignende, og gir tilbakemeldinger på hva jeg synes er bra, og hva jeg mener kan forbedres. Da er det gøy å se at de har tatt hensyn til dette når neste forsendelse av utstyr kommer i posten, sier Meek.

Combat Corner selv er helt klare på dette punktet.

-Vi sitter aldri med fasiten når vi utvikler en sparringshanske eller shinpads. Det er nettopp Meek og andre fightere som skal bruke vårt utstyr, og når de kommer med tilbakemeldinger på forbedringer, så kaster vi oss rundt å utbedrer. Derfor er vi ganske sikre på at vi hele tiden kan levere konkurransedyktig utstyr som MMA-fightere kan leve godt og lenge med, understreker Wenås fra Combat Corner.

-Er det noe av utstyret du ikke klarer deg uten, Emil?

-Ja, jeg har noen favoritter! Pinnacle-hanskene er en klar ener innen sparringhansker. Enormt bra støtte og padding som beskytter hender og håndledd. Elite Spar MMA-hanskene bruker jeg hver eneste dag på trening, i tillegg til Elite Spar shinpadsene som jeg er veldig fornøyd med, forteller Emil.

Hulken har på grunn av skader vært ute av MMA-sirkuset en stund.

-Jeg har slitt med en hamstring og problemer etter brudd i en arm, men nå er heldigvis alt i rute og jeg er klar til kamp igjen, forteller Meek.

Han er i forhandlinger med fight-promotor Cage Warriors om en kamp i mars. Selv om endelig dato ikke er bestemt, er han i gang med oppkjøring som om han skal i aksjon i mars.

-Jeg reiser til Umeå i Sverige neste uke for å sparre med UFC-fighterne Andreas Stahl og Tor Troeng. Jeg har forøvrig trent bra de siste månedene, og formen er bedre enn noen gang.

MMA har blitt stort i Sverige, og kommende helg arrangeres UFCs største event i Europa noensinne da den svenske stjernen Alexander Gustafsson møter Anthony Johnson foran en fullsatt Tele 2 Arena i Stockholm. 30 000 tilskuere har revet bort billettene. Mange tilreisende nordmenn hadde nok ønsket å se vår egen stjerne, Emil “Hulken” Meek i det selskapet.

-MMA er stort i Sverige, og Norge kommer sakte, men sikkert etter. Norge har mange gode pro-fightere, og en ny generasjon er på vei opp og ut på proff-arenaen, forteller Meek.

Etter over ett år ute med skader er Hulken tilbake. Sannsynligvis ser vi han eksplodere i en oktagon i mars.

Se utstyret fra Combat Corner her.

Del denne saken:
Les også: