Besøk våre sponsorer:  Bokseklubb.no - SportGoPromotion System AS


- Spent på Lihaug foran neste kamp

Trener Ulf Johansen er spent på hvordan Tim-Robin Lihaug vil reagere på to kamper på kort tid.

Publisert 16. februar 2015 av Kenneth Bruun Følg på Twitter   Send mailFoto: Vidar Markussen

Lihaug har sammen med trener Ulf Johansen bygget opp et solid fundament med knallhard trening det siste halve året. Det har resultert i ungdomstittel og nye muligheter for Sotra-bokseren, som for øyeblikket har posisjonert seg som Norges mest meritterte og interessante proffbokser på herresiden.

7. februar gikk han en knalltøff kamp mot Faruk Daku hvor dommerne ga serien til Lihaug med delt avgjørelse. Allerede 14. mars er han aktuell for Nordic Fight Night igjen, og det blir nok ingen lett kamp for Timsalabim den helgen heller.

Ny tittelkamp

- Vi har ikke fått noe konkret tilbud om motstander foreløpig, men det er snakk om en ny tittelkamp om en mindre tittel, avslører trener Ulf Johansen.

- Det er kort tid igjen, og dere vet fortsatt ikke hvem dere skal møte. Hvordan vil dere forberede dere til denne kampen?

- Vi kjører det samme opplegget med 2 ukers sparring og ellers mye intervalltrening på forskjellige muskelgrupper, forteller Johansen.

Lihaug reiste tilbake til basen i Torrevieja, Spania i dag, og kan på turen glede seg over at han er ranket som nummer 14 i supermellomvekt i WBO.

- Det er enormt motiverende å se rankinglista for februar, forteller Lihaug.

Lihaug feiret sin tiende seier som profesjonell med venner og familie på fotballpuben i Bergen sist helg. Festen ble nok ikke så hard, og han var allerede i gang med treningen mandag morgen.

- Jeg løp noen intervaller mandag morgen, og kroppen er klar for noen uker til med hardkjør hos Ulf i Spania.

Spent på neste kamp

Trener Ulf Johansen har løpet klart fremover, men inrømmer at han er litt spent på hvordan Lihaug takler to kamper med såpass kort pause i mellom.

- Vi vet lite om hvordan Tim vil reagere på to kamper på såpass kort tid. Det blir en ny erfaring for oss.

- Hvor lang kan Lihaug nå?

- Alle idrettsmenn med vilje til forsakelse kan nå så langt de vil. Til og med uten annet talent enn rå vilje.

- Så Lihaugs talent er rå vilje?

- Det er hans største talent sammen med en kropp som tåler enorme mengder med trening. Jeg har sett nok av store boksetalenter som det ikke blir noe av. Hvis man skal nå toppen må man gidde å jobbe for det, understreker Ulf Johansen.

Viljen til å jobbe hardt har Lihaug vist at han kan siden han bestemte seg for å entre proffringen. Nå reiser han igjen til en ensom tilværelse i Spania for å løpe, sparre, hvile og spise. Neste kamp blir 14. mars i Købehanvn på samme plakat som det danske håpet Patrick Nielsen. Dansken har nå rykket opp i samme vektklasse som Lihaug.

Hvem vet, kanskje vi ser et norsk-dansk oppgjør mellom disse en gang i fremtiden?

Del denne saken:
Les også: