Besøk våre sponsorer:  Bokseklubb.no - SportGoPromotion System AS


Brækhus mot resten av verden

Kvinneboksing strekker seg kanskje tilbake til 1700-tallet, men det måtte en nordmann til for å skape historie i weltherweight-klassen.Cecilia Brækhus ble som kjent historisk da hun i september 2014 beseiret kroatiske Ivana Habazin. Hennes 26. profesjonelle kamp ble seier etter 10 runder, og hun ble dermed også den første kvinnen noensinne til å ha alle de største VM-titlene samtidig.

Det er selvsagt noe vi kan være stolte av, spesielt ettersom vi er en nasjon der profesjonell boksing kun har vært lovlig i noen få uker. Vedtaket kom etter Brækhus vant også den siste tittelen. Sett i perspektiv er det en helt unik bragd.

Snart kommer blir det også profesjonell boksing i Norge, med den første kampen ventet i løpet av 2015 med Brækhus i ringen. Du kan holde deg oppdatert på kommende boksekamper og andre idretter med sportsspill på nettet, der bet365 er blant de beste på markedet.

Historien

Når man tenker over det, så er boksing en ekstremt tradisjonell sport rent historisk sett. Fotball er kanskje den mest populære idretten i verden, men den første offisielle kampen ble spilt i andre halvdel av 1800-tallet. Kvinneboksing startet på sin side i London rundt 1720-tallet. Det er dermed nesten 150 år mellom den første kvinnelige boksekampen og den første fotballkampen. 

Selvsagt var det andre tider på 1720-tallet. Forholdene var annerledes, og det var ingen vektklasser som sådan. Boksingen var mer underholdning med en liten premie til vinneren. I forhold til dagens boksing er det egentlig ikke så annerledes. 

I dag er det også underholdning og premier. Naturligvis er det flere regler, større premier og profesjonelle boksere, men prinsippet fra 1720-tallet består den dag i dag.

Verdens «farligste kvinne»

Brækhus er kanskje historisk, men tittelen som «verdens farligste kvinne» tilhører ikke gladjenta fra Bergen. Den noe uortodokse tittelen har Lucia Rijker fått tildelt. I 2009 ble hun den første kvinnelige bokseren til å bli en del av World Boxing Hall of Fame. Nederlenderen var aktiv i åtte år, mellom 1996 og 2004, og tapte ikke én kamp. 14 av hennes 17 kamper vant hun på knockout. Som Brækhus hadde Rijker en fortid som kickbokser – også der var hun ubeseiret.

Stempelet «verdens farligste kvinne» er nok ikke noe Brækhus ønsker, men det spørs om ikke den norske jenta kunne gikk Rijker kamp hadde de vært aktive i samme epoke.

Samtidig er det nok ikke usannsynlig at Brækhus kommer til å nyte mer suksess utover karrieren hennes i ringen, noe Rijker også gjorde. Rijker var nemlig sentral i den Academy Award-vinnende Hollywood-filmen Million Dollar Baby som skuespiller og trener for hovedrolleinnehaver Hilary Swank.

Moderne kvinneboksing

Dagens forhold innen kvinneboksing er nå blitt Brækhus mot resten av verden. Alle ønsker å slå henne i ringen, men det spørs om ikke rekken til bergenseren fortsetter også i mange år fremover.

Del denne saken: