Besøk våre sponsorer:  Bokseklubb.no - SportGoPromotion System AS


Starter "Team Klemetsen"

Lihaug-trener Ulf Johansen og Ole Klemetsen slår sammen boksekunnskapen og skal tilby tjenester til boksere og managere fra sin base i Spania.

Publisert 23. juni 2015 av Kenneth Bruun Følg på Twitter   Send mailUlf Johansen har akkurat kommet hjem (til Spania) fra København, hvor han ledet Tim-Robin Lihaug til nok en seier i Nordic Fight Night. Denne gang mot landsmann Arne Ernstsen. Med seg i ringhjørnet hadde Johansen med seg sin tidligere elev, og nå samarbeidspartner, Ole "Lukkeøye" Klemetsen.

Klemetsen har reist ned til Ulf i Torrevieja, Spania den siste tiden for å bidra med sin kunnskap fra sin lange boksekarriere som både amatør og proff på toppnivå. Nå har Klemetsen og Johansen altså valgt å gå for et tettere samarbeid.

- Vi ønsker å tilby våre tjenester til managere og deres boksere rundt omkring i Europa. Jeg har tilgang til tre boksegymmer her i nærheten, og vi har alt som skal til for å hjelpe boksere til å klatre høyere på rankinglistene, forteller Johansen til Knockout.no.

Johansen har tidligere vært involvert i trenerteamet til blant annet Klemetsen, svenske Oscar Ahlin og nå Tim-Robin Lihaug.

I tillegg til å bidra med et kjent navn i boksekretser, har Klemetsen også vist seg å være en viktig brikke i karrieren til Lihaug.

- Ole ser det som ingen andre ser. Med sin erfaring som proffbokser på høyt nivå i sin aktive karriere, har han en erfaring og rutine som få andre har. Dette er nyttig og viktig kunnskap å videreformidle til dagens boksere med ambisjoner om å nå toppen, understreker Johansen.

- Hvorfor kan ikke dette drives fra en base i Norge, Ulf?

- Du er nødt til å komme deg ut av Norge. Du kan ikke drive en proffstall fra en kjeller i Trøndelag, sier Johansen med et stikk til Helge Wærøy, trener for blant annet Arne Ernstsen som ble knocket ut av Lihaug i helgens oppgjør i København.

Johansen utdyper:

- Det er ingen i Norge som har det som skal til for å trene en proffbokser i dag, med unntak av Max Mankowitz (trener for Alexander Hagen) oh Thomas Hansvoll. For å bli må man reise ut og lære hva som skjer ute i verden, akkurat som jeg har gjort, forteller en selvsikker Johansen.

- Er Torrevieja et mekka for boksing da, Johansen?

- Ja! Her går det et fly i timen til og fra store boksenasjoner, og vi får inn sparringspartnere til Lihaug og andre boksere i løpet av no time, under streker Ulf.

Arbeidet er allerede i gang, og vi ser med spenning frem til hva Team Klemetsen kan produsere av boksere fremover.

Helge Wærøy ønsker ikke å kommentere utspillene til Johansen, men viser heller til at han har trent frem flere boksere på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå både som amatør- og proffboksere.

Foto: Tim-Robin Lihaug (Facebookside)

Del denne saken:
Les også: