Besøk våre sponsorer:  Bokseklubb.no - SportGoPromotion System AS


Klart for 11 spennende UFC-fighter i Las Vegas

Det 189. Ultimate Fight Championship (UFC189) går av stabelen 12. juli i Las Vegas. Hovedattraksjonen blant denne kveldens 11 kamper var ment å være fjærvektkampen mellom tittelholder José Aldo og utfordreren Conor McGregor. Ettersom Aldo har trukket seg er det Chad Mendes som får æren av å entre oktagonet og kjempe mot McGregor, i det som da blir en kamp om interim-tittelen i UFCs fjærvektsdivisjon. Det er ikke første gangen Aldo har trukket seg fra en tittelfight, og det virker derfor å herske en del frustrasjon rundt beslutningen hans om ikke å stille. 1. juli la han allikevel fram bevis for at han ribbeina ikke tåler påkjenningen akkurat nå, og at han behøver hvile.

Ny hovedkamp

Irske McGregor har drevet med kampsport siden 2008, og har derfor mindre erfaring enn motstanderen, men er allikevel regnet som favoritt i dette oppgjøret hos de fleste bookmakerne, du kan også lese flere sportsnyheter her. Han har 17 seire på 19 kamper, og har hatt en jevn formstigning fram mot denne kampen. Det interessante i dette oppgjøret er at Mendes har en helt identisk statistikk som McGregor, dvs. at han har gått seirende ut av 17 av 19 fighter, hvorav 7 har vært på knockout. Sistnevnte er markant svakere enn McGregors statistikk, ettersom iren har vunnet hele 15 av kampene sine på knockout.

Øvrige kamper

Alle de 10 andre kampene inneholder erfarne utøvere. Det blir spennende å se om Thomas Almeida og Cody Gabrandt kan forbli ubeseiret. De skal kjempe mot henholdsvis Brad Pickett og Enrique Briones. En tidlig godbit er Neil Seery mot Louis Smolka, hvor sistnevnte kun har tapt én kamp så langt i UFC. Kveldens andre store attraksjon, og det nest siste oppgjøret på plakaten, er welterweight-fighten mellom Rory MacDonald og Robbie Lawler. MacDonald er her klar favoritt, ettersom han kun har tapt 2 av 20 fighter så langt. Lawler, på sin side, har tapt hele 10 av 35 oppgjør, men kanskje det kan komme en overraskelse her? Det skal også nevnes at Lawler kun har tapt én av fightene på knockout, noe som betyr at det blir en spennende kveld og natt i Las Vegas for alle som er interessert i kampsport.

Fakta

UFC ble grunnlagt i USA i 1993, og er den største organisasjonen som organiserer kamper innen mixed martial-arts. UFC har ekspandert kraftig siden oppstarten, og vises nå på TV i 150 land. De mest kjente norske utøverne innen denne idretten er Dan Evensen, John Olav Einemo og Simon Thoresen. Det finnes totalt 8 vektklasser, fra tungvekt til lett fjærvekt, i tillegg til 2 vektklasser for kvinner.

Del denne saken:
Les også: