Besøk våre sponsorer:  Bokseklubb.no - SportGoPromotion System AS


Hulkens skjebnekamp - møter sine tøffeste motstander så langt

I dag kjemper trolig Emil Weber "Hulken" Meek om en fremtid som MMA-fighter. Har han det som skal til?

Publisert 31. juli 2015 av Kenneth Bruun Følg på Twitter   Send mailNorges kanskje mest profilerte MMA-fighter, Emil Weber Meek, entrer igjen MMA-buret i Polen. Hans siste besøk i Polen ble dømt en No Contest mot Piotr Danelski grunnet dommerfeil. I dag står Albert Odzimkowski i motsatt hjørne.

Begge har alt å vinne på denne kampen, og et tap betyr sannsynligvis en lang vei tilbake til nye sjanser i buret.

Odzimkowski er en ganske så habil fighter med 7 seiere og to tap i sin karriere. Hans største styrke er nok nede på gulvet i octagonen. Seks av seierne har kommet på submission, mens den siste er vunnet på TKO (slag). Han har dog tapt sine to siste kamper - på submisson.

Emil har på sine 5 seire vunnet alle på TKO (slag). Kampene har blitt stoppet i første runde, bortsett fra sin siste seier mot svenske Per Franklin som ble avsluttet i andre runde.

Så, tilbake til innledningen: har Meek det som skal til?

Han har definivt selvsikkerheten på plass! Under innveiing i går brølte Hulken med Hulk-hansker foran et begeistret publikum, og er allerede en stjerne i polakkenes øyne. For en promotor burde Meek være en fighter alle vil se, men kampmessig synes jeg han fortsatt har endel å bevise. Meek har tidligere hatt en tendens til å gi full gass fra start, og har således vært heldig (eller dyktig) å vunnet tidlig i kampene.

Se video fra innveiingen her (kilde: Polsat Sport):
(Saken fortsetter under videoen)

Mot svenske Per Franklin i 2013 hadde han samme taktikk, og viste da at Hulk-motoren faktisk kan gå tom. Det var nær ved å straffe seg for Meek, men han klarte å mobilisere nok til å stoppe svensken i andre runde.

I Meeks siste kamp mot polske Danelski begikk dommeren en feil når han ikke stoppet kampen i 3. runde. Polakken fomlet med tannbeskytteren og viste tegn på å ville gi seg. Allikevel ga dommeren han litt ekstra tid til å komme seg og lot kampen fortsette. Da ble det overlatt til dommerne, og de ga poengseieren til Danelski. Poengseieren var forsåvidt riktig, noe Meek selv er enig i, men kampen ble senere dømt en no contest da dommeren hadde "driti seg ut" med å ikke stoppe polakken. Det som bekymrer meg litt er allikevel at Meek ikke tok den kampen klart på poeng. Danelski hadde kun tre kamper før dette oppgjøret - ingen imponerende recordliste.

En annen ting som bekymrer meg litt er mangelen på kontinuitet i treningen for Emil Meek. En ting er at an trener MYE, men en annen ting er at han trener mye alene eller sammen med treningskompiser på varierende nivå. Han må reise på egenhånd til blant annet Oslo, Sverige og nå også USA for å få sparring. Det største problemet, i mine øyne, er at Meek ikke har en egen trener som følger han i tykt og tynt og legger opp treningsplan, strategi, oppkjøring og er en psykologisk støtte hele veien - slik de fleste toppidrettsutøvere har. Danske Carsten Ettrup har vært endel involvert som coach, men kanskje ikke tett nok og lenge nok?

Meek er uten tvil en dyktig selger, og selger interessen rundt seg selv ved å være den villmannen han er. Det tiltrekker også noen sponsorer som hjelper han litt på vei. Men dette tar også tid og krefter.

Dagens polske motstander er en spennende motstander for Meek. Han har som nevnt vunnet sine 6 av sine 7 seiere på submission, og nettopp her skal Meek være veldig forsiktig. Albert Odzimkowski, med tilnavnet "Villsvinet" (hvis Google Translate oversetter Dzik korrekt), er en mann som kan skape trøbbel for Meek hvis han får tak i kroppen hans. Polakken har heller aldri gått en kamp tiden ut, ifølge Sherdog.

Odzimkowski har heller aldri tapt en kamp på KO/TKO stående.

Meek har oddsene på sin side, men jeg vil gå så langt som å si at dette er en helt åpen kamp. Enten vinner Meek på KO/TKO stående, eller så vinner Odzimkowski på submission. Jeg tror Hulken må forberede seg til å kjempe mye på gulvet dersom han ikke stopper polakken tidlig.

Begge har alt å tape, og alt å vinne på denne kampen. Vinneren får trolig en sjanse i større ligaer, mens taperen må gå hele veien nok en gang. Meek har sagt han skal ta skjegget hvis han taper, men jeg tror nok heller ikke vi vil se han i buret igjen med det første hvis det går den veien i kveld.

Se intervju med Meek fra polske Polsat Sport her:

Del denne saken:
Les også: