Besøk våre sponsorer:  Bokseklubb.no - SportGoPromotion System AS


Cotto vs Canelo - hvem vinner

21. november smeller det i Las Vegas i en kamp som kan bli et av årets definitive høydepunkt for boksefans verden rundt. Miguel Cotto (40-4, 33 KO) vs Saul Canelo Alvarez (45-1-1, 32 KO) gjør opp om WBC-beltet.

Publisert 27. oktober 2015 av Kenneth Bruun Følg på Twitter   Send mail25 år gamle Saul Canelo Alvarez møter den 10 år eldre ringreven Miguel Cotto på Mandalay Bay i Las Vegas. Mens Floyd Mayweather jr. har lagt hanskene på hylla og tatt steget ned fra Pay-Per View-tronen, så kan denne kampen bli en som trigger kjøpslysten hos boksefans igjen.

Begge har tidligere møtt Mayweather, og begge røk på tap den gangen. Dette var forøvrig Canelos eneste tap.

(Teksten fortsetter nedenfor)

Denne gangen møtes Canelo (Mexico) og Cotto (Puerto Rico) på mellomvekt og skal kjempe om WBC & Ring Magazine tittelen i denne klassen. To veldig interessante boksere som er superstjerner i sine hjemland og sjelden skuffer publikum.

Hvis vi ser litt på statistikken, så har Cotto 44 kamper og 4 tap det siste mot Austin Trout i 2012. Han er kjent for å være en bokser som ikke unngår noen, og har blant annet møtt Shane Mosley, Manny Paquiao og nevnte Mayweather på veien. I tillegg til Trout, så har de andre tapene kommet mot Mayweather og Paquiao, samt et TKO-tap i 11. runde mot Antonio Margarito i 2008. Forøvrig vant Cotto returoppgjøret i 2011. Cotto har en KO-prosent på 75.

Saul Alvarez har også en solid record, med hele 47 kamper og kun ett tap og en uavgjort tidlig i karrieren. Tapet kom som ventet da han møtte Mayweather i Las Vegas i Canelo har en KO-prosent på 68.

Hvis dette blir en toe-to-toe kamp så kan Cottos solide venstre hook komme til sin rett, men Canelo vil nok aldri la dette bli en slik kamp. Canelo har et bedre repertoar i kombinasjonene sine, og det vil nok avgjøre kampen i meksikanerens favør. I tillegg har han 10 år å gå på mot Cotto som fyller 35 år om to dager. Dette vil sannsynligvis være avgjørende hvis kampen går over 7-8 runder.

Action blir det garantert. 

Hva tror du blir resultatet? Stem her:

Del denne saken: