Besøk våre sponsorer:  Bokseklubb.no - SportGoPromotion System AS


Golden Girl størst i verden

Bokseturneringen Golden Girl er nå verdens største bokseturnering for kvinner. Med 250 deltagere fra 17 land, har turneringen i Borås blitt et stort mål for verdens beste boksere. Turneringen streames live på Knockout.no.

Publisert 13. november 2015 av Kenneth Bruun Følg på Twitter   Send mailInitiativtaker og arrangør Ray Husac fra BK Rebell i Sverige har klart noe som få trodde skulle være mulig i løpet av så kort tid. Første turnering ble arrangert i 2009, men hvert år i Borås siden 2011 har flere av verdens beste kvinnelige boksere vært samlet for å gjøre opp om tittelen "The Golden Girl".

WATCH LIVE STREAM FROM GOLDEN GIRL HERE

I år er det rekordstor påmelding med rundt 250 boksere fra 17 land. Blant de er Norge, Sverige, Russland, Armenia, Finland, Danmark, Frankrike, Belgia, Tyskland, Sveits, England, Skottland, Irland, Kamerun, Uganda og Polen. Flere av disse stiller med landslagene sine. Dette gjør turneringen til verdens største enkeltstående bokseturnering for kvinner!

Det var norske Marielle V. Hansen som tok tittelen de to første årene. Flere hadde regnet med henne et redje år på rad, men hun kunne ikke stille, og har senere vært utestengt fra AIBA fordi hun tidligere har vært aktiv kickboxer. Hun ble verdensmester i den sporten før hun valgte å satse alt på boksingen.

Marielle venter fortsatt på klarsignal for å få muligheten til å kjempe om sin tredje tittel.

- Det russiske landslaget har suverene boksere på damesiden og er en av favorittene, men hvis Marielle rekker å komme tilbake, skal det bli spennende å se hva hun få til etter to års fravær, forteller Ray Husac.

Dessverre er regjerende mester Mira Potkonen fra Finland skadet, og kan ikke stille i årets utgave av Golden Girl.

Turneringen går over tre dager fra 20-22 november. Alle kampene, inkludert gallaboksingen lørdag kveld, kan sees live på Knockout.no.

Del denne saken:
Les også: