Besøk våre sponsorer:  Bokseklubb.no - SportGoPromotion System AS


8 spørsmål til Lihaug før storkampen

BOKSING: 16. juli møter Tom-Robin Lihaug en levende legende i bokseringen. Vi har stilt han 8 spørsmål du gjerne vil vite svaret på.

Publisert 5. juli 2016 av Kenneth Bruun Følg på Twitter   Send mail 1. Hvordan ble kampen til?
  Nisse Sauerland kontaktet oss å sa han hadde et interessant tilbud, og interessant var det!
   
 2. Hvor lang betenkningstid fikk du?
  Vi brukte den tiden vi trengte, det ble noen dager med for og mot, men kampen trigget meg ganske fort.

   
 3. Du har sparret med Abraham før. Hvordan gikk det, og følte du at han “ga alt”?
  Har sparret mot han før ja, men legger ikke noe i den sparringen. Kamp blir annerledes og tøffere.

   
 4. Du fikk et veldig godt grunnlag kondisjons- og styrkemessig under Ulf Johansen. Hvordan har treningshverdagen din endret seg etter det, og hva har dere jobbet med å bli bedre på?
  Ja, jeg fikk et veldig godt grunnlag hos Ulf,og har bare bygget oppå det. Vi har fokusert en del på eksplosivitet og hurtighet siden den gang. Vi har tenkt kvalitet framfor kvantitet. Så det ble bygget en fantastisk grunnmur med Ulf, og nå begynner huset å komme på plass også. 2. etasje er blitt veldig fin og 3. etasje er ferdig til 16.juli.

   
 5. Hvilke styrker ser du hos Abraham som blir en utfordring?
  Han har noe sterke kvaliteter. Tonnevis av erfaring på det øverste nivået, godt forsvar og er sterk. Han har også god timing.

   
 6. Hvilke svakheter ser du hos Abraham?
  Han er ikke den perfekte bokser. Han er ikke veldig rask, er ganske stasjonær og har store bevegelser når han angriper.

   
 7. Fortell litt om trenerteamet du har rundt deg nå. Hvem er involvert, hvilken rolle har de?

  Thomas Hansvoll har vært hovedtrener i forberedelsene og gjort en fantastisk jobb og er et geni. Han har fått mye av det beste ut av meg på trening.

  Trevor Ambrose er min trener i Bergen. Vi la ned et veldig godt arbeid i to måneder før jeg begynte å trene til denne kampen. Han hjalp meg å finne tilbake mye av hurtigheten og eksplosiviteten eg føler jeg har mistet litt de siste kampene.

  Tommy Fjellheim som er en form for "Mental trener". Jeg var litt skeptisk før jeg begynte å jobbe med han, da jeg tenkte at en mental trener har jeg ikke bruk for, men han er magisk! Han kommer med noen innspill, råd og triks slik at jeg har økt kvaliteten på treningen min betraktelig - en mann som alle som vil oppnå noe burde tatt en prat med.


  Video: Viaplay Fighting

  Lennie Patrick Lihaug (bror) er alltid med i teamet. Han har i oppdrag om å holde meg i bånd under kamp-uken og er handyman i Teamet.

  Kyrre Merg (Manager) som har sørget for at jeg har fått de beste forberedelsene noensinne. Han er "hjernen" i teamet som han så fint kaller seg for. Han har gjort alt av arbeid slik det eneste jeg har trengt å tenke på er å trene. Han har til og med vasket undertøyet mitt hver uke.

   
 8. Fordelene er åpenbare ved seier men kan det være positivt for din karriere deg selv med jevnt poengtap. Noen kommentarer til det?
  Tape? Det klarer jeg ikke å se for meg, så ingen kommentar...

​Oddsen er ikke på Lihaugs side ifølge Casinotopplisten.com foran oppgjøret mot Abraham som har møtt verdens beste boksere i løpet av en lang karriere. Kampen kan være skjebnesvanger for begge boksernes videre karriere. Arthur Abraham er en falmende stjerne, mens Lihaug kan få et navn i internasjonal boksing ved en eventuell seier.

Tyskeren er ranket nummer 7 i verden på Boxrecs liste i Super Mellomvekt, mens vi finner Lihaug nede på 73. plass.

Foto: Lihaug på Facebook

Del denne saken:
Les også: