Besøk våre sponsorer:  Bokseklubb.no - SportGoPromotion System AS


Utelukker MMA - foreløpig...

Kommunikasjonssjef i MMA-forbundet, Thomas Rye Eriksen jubler forsiktig etter det ble kjent at det nå blir endringer i Knockoutforskriften. 36 minutters kamper og aldersgrense 40 år for knockout-idrettene åpner for store proffstevner i boksing og kickboxing i Norge. Begrensningen på maks 3 minutters runder setter imidlertidig en stopper for profesjonelle MMA-kamper som er på 5 minutter.

Publisert 12. september 2016 av Kenneth Bruun Følg på Twitter   Send mail- Vi ser på dette som et godt steg på veien, selv om vi hadde ønsket 5 minutters runder. Vi kan nå i teorien åpne for amatørkamper i MMA, forteller Eriksen til Knockout.no.

Amatørkamper internasjonalt foregår i to "kamptids-formater", 3x3 og 2x5 minutter. Regelverket åpner dermed for at man kan kjøre 3x3 minutter.

MMA-forbundet vil allikevel ikke arrangere noen MMA-kamper på norsk jord foreløpig.

- Gjennomføring av stevner vil skje når vi er inkludert i idrettsforbundet og kan iverksette de antidopingsbestemmelsene som er et krav fra myndighetene. Vi har ingen økonomi eller mulighet til å gjøre dette uten økonomisk støtte/virkemidler fra NIF (Som forøvrig gjelder de fleste idretter i Norge), forteller Eriksen.

MMA-forbundet jobber med å bli tatt under paraplyen til Kamsportforbundet, som forøvrig er et særforbund under Norges Idrettsforbund.

- Sentralstyret i kampsportforbundet har vært utelukkende positive siden vi kom i samtaler med dem. De har også nå støtte fra egne rekker og forbund. Vi skal i møte igjen med Kampsportforbundet nå i løpet av september, så vi får se hvor vi ligger an da, avslutter han.

Foto: Privat

Del denne saken: