Skip to the content

Er han tidenes beste norske bokser?

Peter Olai Sandstøl (født 28. mars 1905 på Moi, død 1982 i USA) var en av tidenes beste norsk boksere, kanskje den beste. Han startet sin boksekarriere høsten 1921 i Stavanger IF og flyttet med foreldrene til Kristiania sommeren 1922.

I 1925 gikk han over til Oslo Atletklub. Her avsluttet han sin amatørkarriere med to seire i et internasjonalt stevne arrangert av OAK den 10. og 11. april 1926. Sandstøl hadde bestemt seg for å avlutte boksekarrieren, men ble overtalt av Georg Antonius Brustad til å ta en proff-kamp ved Den Private Bokseklubs stevne i Cirkus søndag 2. mai 1926. Han slo ut engelskmannen Bert Gallard allerede i første runde og dermed var hans profesjonelle karriere i gang.

Etter et opphold i Tyskland og i Frankrike dro han sommeren 1927 til USA og hadde da skiftet navn til Pete Sanstol. Med sine 112 kamper (98 seire, 6 tap og 8 uavgjorte) er han tidenes mest suksessrike profesjonelle norske bokser.

Les bokens hans her

Boken "Gjennom ringen" kan med fordel leses av alle. Det er ingen typisk "boksebok", men en ærlig beretning om gleder og sorg, seier og nederlag. En søken etter mening og mål. Boken er skrevet at Pete selv og er en tankevekker.

Klikk her for å få tilsendt boken hans gratis i messenger:

Kilde: Wikipedia

Boxing 0 comments
comments powered by Disqus

Stream your event?

Do you want us to stream your event? Send us a request and maybe we bring our team to your event.